Is uw dak toe aan een zinkreparatie? Wij helpen u verder.

Van een tijdelijke oplossing tot een permanente zinkreparatie die uw dak weer lekkagevrij maakt: Konrad Dakgoot Techniek heeft de kennis en specialisten in huis. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Diverse zinkreparaties op een rijtje

Zink kan op meerdere plaatsen op uw dak zitten. Verrot of verkeerd aangebracht zink kan daarom ook een oorzaak zijn van lekkages. Wanneer is zink de oorzaak van uw lekkage? We geven hieronder drie korte voorbeelden: 

  • Lekkende dakgoot van kunststof of zink. Op het moment dat dit de situatie is, brengen wij nieuw zink aan in de dakgoot om de lekkage te verhelpen. Echter is dit geen langdurige oplossing en adviseren wij dan ook een volledige renovatie. 

  • Plaatsen van een nieuwe zinken deklijst voor de afwerking bij de dakkapel. Het kan voorkomen dat het bij uw dakkapel lekt. De meest voorkomende oorzaak is dat het mastiek bij de daktrim loslaat. Het kan ook zijn dat er lekkage ontstaat bij de aluminium daktrim. Daarom plaatsen wij in deze situaties een nieuwe zinken deklijst om de lekkage te verhelpen.

  • Bij een storm kunnen pannen het zink in de dakgoot beschadigen. Hierdoor kan het ook gaan lekken. Zelfs als dat nog niet het geval is, is het verstandig dit zink te laten repareren of vervangen. Ook vervangen wij dan de beschadigde pannen of leggen we de weggegleden pannen weer op zijn plek.

    Daarnaast adviseren wij of deze pannen verankerd moeten worden, zodat niet alleen uw zink gerepareerd is maar een vervolgreparatie na een storm ook niet nodig hoeft te zijn. Heeft u alleen beschadigde pannen of andere vormen van stormschade? Neem contact op met Konrad Roof Technology (specialist in hellende daken). 

Deze vormen van zinkreparaties komen het meest voor. Twijfelt u waar uw dak aan toe is? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een afspraak om te kijken wat wij voor uw dak kunnen doen. 

Neem contact op
Is uw dak(goot) aan reparatie toe?

Neem contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.