De voordelen van een goed aangesloten hemelwaterafvoer

Welke functie heeft de hemelwaterafvoer op uw dak? En waarom biedt het gezamenlijk vervangen van de hemelwaterafvoer (HWA) en de dakgoot voordelen voor uw dak? Lees snel verder.

Wat is de functie en wat zijn de voordelen van een HWA?

De hemelwaterafvoer is de buis die het hemelwater afvoert van de dakgoot naar de riolering. De hemelwaterafvoer vervangen is eenvoudig en universeel. Zo haal je eerst de beugels los, zodat je de hemelwaterafvoer eraf kunt schuiven. Daarna zetten wij er nieuwe speciale zinken of kunststof afvoerbeugels op om vervolgens de nieuwe hemelwaterafvoer te plaatsen.

Het materiaal en de nauwkeurigheid bij het aanbrengen van de hemelwaterafvoer kan verschillen. Daarom garanderen wij ook hier A-kwaliteit en vakwerk. Hemelwaterafvoeren bieden wij aan in de materialen zink of kunststof.

De voordelen van gezamenlijke renovatie
Vaak wordt de hemelwaterafvoer samen met de dakgoot vervangen. Dit heeft verschillende redenen. Hieronder een paar voorbeelden zodat u een beter beeld krijgt van de voordelen van de gezamenlijke renovatie.

  • Wat tegenwoordig belangrijker is dan ooit, is de hoeveelheid hemelwaterafvoeren op uw dak. Door de hevige stormen en regenbuien adviseren wij tegenwoordig ook over het aantal hemelwaterafvoeren dat u nodig heeft om al het water af te kunnen voeren. Bij een rijtjeswoning met een breedte van 6 meter adviseren wij minimaal één voor en één achter. Dus mocht u uw dakgoot laten vervangen - en daarbij ook uw hemelwaterafvoer - is het voordeel dat zowel de HWA als de dakgoot perfect op uw dak afgestemd zijn. 

  • Het is belangrijk dat de hemelwaterafvoer goed is aangesloten bij de bochten. Daarom doen wij graag zowel dakgoot als hemelwaterafvoer het liefst zelf en samen. Zo weten wij zeker dat alles goed is aangesloten en naadloos op elkaar overloopt. 

  • Hemelwaterafvoeren verschillen qua maat. Zo heb je bijvoorbeeld breedtes van 70, 80, en 100 mm. Bij het gezamenlijk vervangen van de dakgoot en de hemelwaterafvoer is de combinatie tussen de breedte tussen beide perfect afgestemd op de huidige weersomstandigheden. En zo kunnen beide nog langer mee.

Heeft u nog vragen over de voordelen en de functie van de hemelwaterafvoer? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
Is uw dak(goot) aan reparatie toe?

Neem contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.