Meer dan 2000 meter dakgoot volledig gerenoveerd

Dit grote project duurt maar liefst negen maanden, doordat Konrad Dakgoot Techniek samen met Konrad Roof Technology alle dakgerelateerde werkzaamheden uitvoerde van A tot Z.

Zinken dakgoten compleet gerenoveerd

In Heerhugowaard zijn er door Konrad Roof Technology meerdere volledige blokken gerenoveerd in fases. Het is wederom een groot project van Woonwaard /Consolidated uitbesteed aan Konrad Roof Technology. Ook onder deze naam wordt het gotenwerk al verzorgd door twee gespecialiseerde werknemers.

Renovatie van A tot Z
Het is een project van formaat omdat het een complete renovatie was. Dit houdt in dat wij onder andere de pannen, schoorstenen en dakramen verwijderden. Om daarna het dak weer vanaf het dakhout op te bouwen en zelfs te verhogen omdat er isolatieplaten geplaatst werden.

Dit zorgt ervoor dat dit werk geschat wel zes maanden kan duren met minder en meer intensieve werkweken. Doordat het dak hoger kwam te liggen, omdat er isolatieplaten geplaatst werden van dikte R.C. 6.0, had dit ook invloed op het renoveren van de dakgoot. 

Hoe gingen we te werk? 
De dakgoot die op de oude woningen zat was een zinken bakgoot B44. Deze lieten wij er eerst opzitten zodat het vuil niet direct op de grond valt. Per 2 woningen haalden wij vervolgens de bakgoot eraf en toen de dakplaten erop werden geplaatst, brachten wij de nieuwe bakgoot aan met een gootplaat. Wij plaatsen deze goot op afschot, wat betekent dat het niet helemaal waterpas is zodat het water goed weg kan lopen.

Voor dit project kozen wij voor een zinken bakgoot op maat zodat deze mooi aansloot. Het bijzondere aan dit werk is de ophoging van het dak wat al eerder genoemd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de dakgoot met iets meer precisie en vakwerk aangesloten moest worden. Dus door de grootte van dit werk met deze bijzondere bijkomst van de dakverhoging vonden wij dit een waardig project om te laten zien.

Bekijk het overzicht
Is uw dak(goot) aan reparatie toe?

Neem contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.